Vizitka

Rotaract klub
Nova Gorica

Ajševica 13
5000 Nova Gorica

Intranet

Arctur

Očistimo Slovenijo

natisni

Največje prostovoljske akcije v slovenski zgodovini smo se dne, 17. aprila 2010, udeležili tudi člani našega kluba. Tako smo tudi mi poskrbeli, da bo Slovenija še lepša, predvsem pa čistejša.

Z akcijo smo pričeli ob 9:00 ter očistili divje odlagališče v Kromberku, zaključili pa smo jo že okoli enih, saj smo presenetljivo zgodaj pobrali vse odpadke, ki so se tam nahajali. Očistili smo okoli 150 kvadratnih metrov površin ter pobrali več kot 30 vreč smeti. Med drugim smo naleteli tudi na še neeksplodirano bombo ter takoj poklicali pirotehnike, da so jo prišli odstranit.

Lepo nam je, da smo lahko tudi mi postali del ekipe Očistimo Slovenijo, ter da nam je bilo vreme naklonjeno, da smo lahko akcijo dobro izvedli. Upamo, da se bodo take pobude iz leta v leto povečevale, saj tako prispevajo ne samo k pomenu ozaveščanja ljudi o ločevanju odpadkov temveč tudi k povezovanju ter prijateljevanju med ljudmi.

Očistimo Slovenije se je udeležilo okoli 250.000 ljudi, ki je skupaj pobralo 12.000 ton smeti, tako da so se napovedi o velikosti akcije uresničili. Več o sami akciji si lahko prebere na spletni strani.

 

Aktualno

Fotogalerije

Vabilo na predavanje etičnega hekerjaveč...