Vizitka

Rotaract klub
Nova Gorica

Ajševica 13
5000 Nova Gorica

Intranet

Arctur

ROTARACT ŠTIPENDIST – natečaj »Reši krizo - dobi štipendijo!«

natisni

Mnogi mladi danes ne vidijo več smisla, postajajo apatični, brezvoljni. Spremembe v družbi z zapiranjem možnosti zaposlitve mladim natikajo črna očala. Da bi bil svet lepši, smo člani Rotaract kluba Nova Gorica pripravili projekt Rotaract štipendist. Da smo dijake spodbudili h kreativnosti, smo na natečaju z naslovom »Reši krizo, dobi štipendijo!«, namenjenemu dijakom goriškim zamejskim in novogoriškim srednjim šolam, podelili privlačno glavno nagrado – štipendijo v skupni vrednosti 600 € (v mesečnih zneskih po 50 EUR) in tablični računalnik.S projektom »Rotaract štipendist« smo želeli spodbuditi dijake, da aktivno razmišljajo o svoji vlogi v družbi, javno izražajo svoje mnenje ter razvijajo svoje številne talente.

Na natečaju so lahko sodelovali vsi dijaki novogoriških in zamejskih goriških srednjih šol (Državni izobraževalni center Primož Trubar - Simon Gregorčič in Državni izobraževalni center Ivan Cankar - Žica Zois - Jurij Vega, Gimnazija Nova Gorica in Šolski center Nova Gorica), ki so imeli v času natečaja status dijaka in so bili stari med 14 in 20 let.

Oblika in struktura izdelka sta bili povsem prepuščeni odločitvi sodelujočih dijakov. Prejeli smo raznolike izdelke, in sicer od kratkega filmčka, eseja pa vse do ideje za socialno podjetništvo, ilustracij in  pesmi. Izdelke je ocenjevala petčlanska komisija v naslednji sestavi: Miranda Brataševec, Jedrt Furlan Jež (v finalu jo je zaradi nemogočih vremenskih razmer na cesti zamenjal An Krumberger), Monika Sirk, Martin Šinigoj in Goran Živec. Komisija je imela izjemno težavno delo, saj so bili vsi izdelki čudoviti in predvsem zelo raznoliki, da jih je bilo med sabo težko primerjati.

Iskrene čestitke zmagovalki Jani Kavčič iz Gimnazije Nova Gorica (Dramsko-gledališka smer), finalistom (Pia Modrijan, Jure Pelicon, Sara Sedevčič, Teo Winkler) in vsem ostalim udeležencem natečaja.

Zahvale gredo tudi županu Mestne občine Nova Gorica, g. Mateju Arčonu, komisiji ter medijskemu sponzorju Radiu Robin.

 

Aktualno

Fotogalerije

Predavanje Apiterapijaveč...