Vizitka

Rotaract klub
Nova Gorica

Ajševica 13
5000 Nova Gorica

Intranet

Arctur

Rotaract

natisni

O Rotaract klubu
 

Rotary International je prva klubska svetovna organizacija z več kot 1.2 milijona članov v 33.000 klubih po vsem svetu. Člani Rotary klubov so prostovoljci, ki delujejo na lokalni, regionalni in mednarodni ravni za boj proti lakoti, izboljšanju zdravja in sanitarnih ureditev zagotavljanju izobraževanja in usposabljanja na delovnem mestu, spodbujanju miru in izkoreninjenju otroške paralize pod geslom "Service Above Self."

Več o tem si lahko preberete na spletni strani.

 

Rotaract pa je mednarodna organizacija, ki združuje preko 6500 klubov v 180-ih državah sveta, kar pomeni 180.000 mladih, starih od 18 do 30 let, ki sledijo rotarijski ideji o boljšem svetu. Ideja o Rotaractu kot podmladku rotarijskega gibanja se je pojavila v 60-ih leti v ZDA in tako je bil leta 1968 ustanovljen prvi Rotaract klub v Severni Karolini. V Sloveniji je bil prvi RTC ustanovljen v Ljubljani leta 1994.

 

»Rotaract« pomeni »Rotary v akciji«, čeprav prvotno ime izvira iz kombinacije »interact« (international + action), visoko stopnjo šolskega programa, ustanovljenega z Rotary International leta 1962.

 

Večina Rotaract dejavnosti potekajo na ravni kluba. Rotaract klubi imajo formalne sestanke ponavadi vsaka dva tedna, ki obsegajo bodisi posebne sestanke, izlete, družabne dejavnosti, razprave bodisi obiske drugih klubov. Člani kluba se med sabo dobijo, da bi se dogovorili o projektnem delu, družabnih ter dobrodelnih dogodkih, vodenju kluba in podobno.

 

Namen Rotaracta je dati mladim priložnost, da znotraj kluba izboljšujejo svoje spretnosti in pridobivajo znanje, ki jim pomaga tako pri osebnem razvoju kot tudi pri reševanju socialnih problemov na lokalni ravni, na kateri klub tudi deluje. Verjamemo, da s pozitivnim pristopom in sklepanjem novih prijateljstev doma in v tujini, prispevamo k boljšim medosebnih odnosom tudi v širšem merilu.

 

Zanimive povezave

http://www.rotary-klub-ng.si/

http://www.rotaryslovenija.org

http://www.rotaract.si

http://www.rotaract-celje.org/

http://www.rotaract-grosuplje.si/

http://www.rotaract-maribor.si/

http://www.rotaract-ljubljana.si/
 

Aktualno

Fotogalerije

Predaja vodstvaveč...